? ??????????????Chanel is Love? ????? ?? ???Rating: 4.8 (67 Ratings)??1810 Grabs Today. 30214 Total Grabs.
??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ?????????????????Kiss Me One Last Time? ????? ?? ???Rating: 4.4 (37 Ratings)??1675 Grabs Today. 21161 Total Grabs. ??????Preview?? | BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS ?

perjantai 29. helmikuuta 2008

Aamuisia ajatuksia pikaisesti /Morning (after) thoughts quickly

Sattumalta ykköselämän puitteissa olin eilen seminaarissa Vanhalla Ylioppilastalolla (http://www.forumvirium.fi/), jossa käsiteltiin sosiaalista mediaa. Tapasin tuttavia ja tutustuin uusiin.

Enhän voinut olla kertomatta, että olen aloittanut bloggaamaan taustoittaen asiaa hiukan harrastukseni pohjalta . Mielenkiintoisia kommentteja olivat mm:

- apua, nyt sä kirjoitat sitten meistä (hyvä Timo... tässä tämä paljastus)
- kiva, voiko sinne kommentoida? => laitan teille linkit, niin antaa palaa
- aijaa, onko tämä joku kokeilu vai oletko tosissasi? (TKK:n nuori neiti, fiksu sellainen, pitää laittaa sillekin linkki)
- kyllä meidänkin nuoret istuu koneella ja tsättää tai mesettää, mutta enhän minä nyt, ei mulla ole tarvetta (useita, en viitsi referoida, koska ovat sen verran prominentteja ja vetihän tuo Vanhanenkin sussunsa oikeuteen :-) )
- onko se turvallista?

Itse asiassa paneelikeskustelukin kosketteli paljolti sosiaalisen median turvallisuutta. Identiteetin varkausta, henkilötietojen väärinkäyttöä jnejne. Omalta osaltani vähäisellä helminörtteilyllä sanoisin, että juuri se sosiaalinen aspekti putsaa pahimmat ylilyönnit. Olen myös huomannut, että näissä ohjelmissa on myös mahdollista blokata kommentit yms. joten voi ihan kirjoittaa ilman, että kukaan PÄÄSEE kommentoimaan (ehhehee, mikä makea tilaisuus yksisuuntaiseen kommunikaatioon).

Niin, BTW, otan vastaan ohjeita hienomman kuvagallerialinkin tekoon, ....sellainen välkähtelevä kuvan kera .............joo, ja vaaleanpunaista...........


**********************************************************************

Incidently as part of my first life, I was participating to a seminar at the Old Studenthouse in Helsinki about social media (http://www.forumvirium.fi/). I met several old friends and learned to know new ones.

I could not help boasting about me starting to blog, also explained the point of view and background. The most interesting comments were such as:

- oh my, your are going to talk about us (courtesy of Timo... this far personal note :-) )
- cool, is it possible to make comments there (sure, be my guest, I will provide you with the link)
- is this some social trial or are you serious (smart lady from HUT)
- yes, ours kids are using messengers and chats, but I don't see why should I do it (duh, a) just to be cool, b) most of us have potential to think ), and finally
- is it safe?

As a matter of fact the panel discussion was mostly about the safety of social media. The identity thefts, misuse of personal information etc.

With my meager experience of social media, I would say that exactly being a SOCIAL media, it means that the most grave exaccerations will be noticed and cleaned. Also in these social media software it is possible to disable commenting etc. What a cool way to allow one way communication, with no interception!

BTW, .. I would appreciate hints on how to make more active link to my pic gallery. The grey was the one I could make work....

Uusi linkki /New Link

En voinut antaa periksi, mutta piti yrittää. Tulos hiukan laiha, mutta pitäisi toimia. Lisäsin siis linkin Korut, josta pääsee mun flickr-kuvastoon. Ihan ite duunattu (elämäni ekat 4 riviä Javakoodia). En saanut hienoja kuvallisia juttuja toimimaan, tai itse asiassa sitä koodia ladattua, joten jouduin tyytyyn tähän.


************************************************************

Inner coder is woken, I managed to get my first ever Java code and the button Jewellery as a link to my pix gallery at flickr. Maybe there is a change to change the course of my life?

keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Kaksin rannalla yksinäiset; Two Lonely Hearts by the Sea

Testaan tätä yhteensopivuutta ja saanko kuvan tänne blogiini. Yksi viime viikonlopun koruistani.

Just testing compatibility and do I get the pic from galleria to this blog. One of the jewellery I made last weekend.

Helminörtteilyä / Pearl nerd

Hauska juttu tässä helmeilyssä on se, että kuinka paljon oma nörtteily ja kiinnostus roikkua online on kasvanut. Mulla on ollut periaate, että kun jo töissä ollaan jollakin napanuoralla kiinni koneissa, niin vapaa-aikaa pyrkisin käyttämään toisenlaisiin aktiviteetteihin. Nyt kun korujutut fyysisesti on keskittyneet viikonloppuihin (siis tekemiset), niin viikolla voi haikailla kaikenlaista asiaan liittyvää, ainakin iltaisin.

Näillä keinoin olen saanut istuttua monta iltaa nokka kiinni koneessa aina siihen asti, että koira jo hermostuu, kun emäntä ei ole läsnä ja vie häntä iltalenkille ulos:


- Kaikki relevantit keskusteluryhmät, tässä parhaimmasta päästä on ollut mm. http://www.helmetti.fi/ ja http://www.ihanitse.com/ Molemmat ovat olleet mieletön inspiraation lähde ja opastaneet aloittelijaa alkuun, tuomaan esille omia töitään ja löytämään kaikki kaupallinenkin resurssi netistä liittyen materiaaleihin. Lisäksi kun siellä on aikansa roikkunut, niin moni vakiovierailija tulee tutuksi ja nousee esiin persoonia ja heidän hienoja töitään.

- Sitten se naiselle ihana onlineshoppaus, tässä hommassa saa vierähtämään hetken, jos toisenkin. Kun joku aiheeseen vihkiytynyt nettiaskartelukauppa kehuu jopa 72000 ostoskohteellaan, niin jo yhden ihanan helmiparatiisin läpikäymiseen ja "pakollisten" materiaalien hankinnassa saa käytettyä tovin. Visa vinkuu, Paypal kiittää, FedEx tai UPS toimittaa ja taas on millä mällätä hetken (kunnes taas huomaa, että ei ole sitä ja tämäkin puuttuu). Liitän jossain vaiheessa tuohon sivuun resursseja-osion, jos vaikka joku vielä tarvisi vihjeitä. Nämäkin ostospaikat on monen sadan henkilön voimin reitattu keskusteluryhmissä, joten sokko-ostoksille ei tarvi ryhtyä, jollei sitten halua olla se pioneeri ja keksiä uutta.

- Videot ja muut ohjeet: aah, internetin aarrearkkua, käsittämätöntä, miten paljon hyvää ohjemateriaalia löytyy, parhaimmillaan jopa "tuotettuja" videoita ja tee-se-itse opastuksia, en ymmärrä miten ennen nettiä harrastettiin, piti varmaan tiedot ja taidot mennä isältä-pojalle tai äidiltä-tyttärelle, jos vaan hakusanan keksii, niin ohjeita löytyy. Esim. ketjuja http://cgmaille.com/

- Jos taas ideat on vähissä, niin kuvagalleriat tulevat tässä avuksi. Niistä on hyvä bongata ideoita omiin taiteellisiin luomuksiin. Tuskin on mitään, jota ei olisi keksitty, mutta tässähän piilee se yksi juju: kun vaihtaa hiukan matskuja ja tekee vastaavaa, niin lopputulos on kuitenkin käsintehty, uniikki ja ehkäpä juuri sun mitoilla ja väreillä tehty. Eli ei ole pelkoa mallien loppumisesta. Ja sitten kun taas jakaa tuotoksensa kaverien kanssa kuvallisesti, niin saatu palaute innostaa taas kokeilemaan uutta. Positiivinen noidankehä on valmis ja homma pyörii 24 h mielessä :-)

- Jottei ole sitten ihan vaan virtuaalielämää ja yksinpuurtamista, niin nämä nettiyhteisöt ovat keksineet mielenkiintoisia tapoja tehdä virtuaalisesta harrastuksesta yhteistä ja yhdistää fyysistäkin tosimaailmaa ja yhteistä tai yhteisöllistä. Mun bongaamia esimerkkejä ovat mm.

** erilaiset vaihdot: joku organisoi esim. teeman mukaan vaihdon, eräänlaisen ketjukirjeen, kukin ottaa mitä haluaa ja laittaa tilalle samanverran seuraaville (sitten olen bongannut, että tehdään saaduista jutuista joku ja pannaan näytille, jälleen hehkutetaan näitä ja homma toimii)
** ostot/myynnit, tämä on itsestään selvää
** galleriateemat: sen sijaan, että tekisit vaan omia koruja, niin joku voi laittaa teeman ja sitten porukka inspiroituu ja tekee aiheesta koruja, jotka esitellään teemoissa, esittelyn kera. Nämä on oikeasti tosi makeita!
** miitit, kurssit: selkeästi asian tiimoilta syntyneitä puolivirallisia kokoontumisia, en ole vielä uskaltautunut mukaan, mutta never say never
** tää on paras, en ole hoksannut tätä helmissä, mutta skräppääjät näyttävät tekevän tätäkin: joku määrittää teeman ja tekee aloituskokoonpanon (skappauskirjan) ja sitten se kierrätetään tekijöillä, kukin tekee teeman mukaisesti jutut ja siitä syntyy lopputuote. Olisi kiva nähdä lopputuloksia.

Niin, että helminörtteilyyn saa kyllä käytettyä melkoisen tovin hereillä olostaan!

Onneksi en ole vielä hurahtanut askarteluihin (ARC, skräppäys, 3D), neuleisiin, virkkuuseen, tilkkuiluun jne. Sitten olisi jo 8 tunnin kauneusunet pahasti vaarassa!



**********************************************************************
One fun issue in my new hobby is that the time spent online has hugely increased, although my private principle has been to use freetime net/webless, since the worktime seems to be more or less online hooked on the computers. But since the actual making of jewellery seems to concentrate on weekends, the every day life goes on craving and drooling over all the nice web existences and resources that fulfill the craving, such as:

- discussion forums: actually I have found some good in Finnish with very active clientele or members, but less so in English (do tip me on such resources!). These fora have lessened the treshold to start and learn with so many insightful and inspirational discussions, tutorials, and tips. No need to be clueless how-to-do or what-to-do. Time well spent here!

- oh, the lovely online shopping (okay, lot of resources in English). Think when some online store claims to have some 72000 items for beaders, so it will take ages to skim through all the necessary (=also unnecessary) items to find what you absolutely need to have (in order to notice that you are still missing this or that......). Just swing your VISA, Paypal thanks you and Fedex delivers to your door!

- videos and tutorials: it does not stop amazing me, how much good material is published by doers in the net. I have spent several hours learning the secrets of chain maille (also tried out a little) ( e.g. http://cgmaille.com/) or other techniques essential in jewellery.

- if you lack good imagination and do not know hot design a piece, you can always peek on how others do it, ample number of resources bringing pictures. I never knew by the way that Finnish word "koru" is actually an island somewhere tropical, now I even know that much!

- so that your hobby would not be totally a virtual and lonely activity, these communities have created imaginative ways to make virtual world into reality, e.g. by:

** swapping: type of chain mail, where someone organises a list of people who exchange material (maybe based on a theme) by substituting the ones they tale from a pool with something from their own stash

** gallery themes: someone invents a theme, others prepare pieces of jewellery and present it to the theme, these are most amusing and inspirational

** meetings and courses

** and this is the best (actually not seen in beading, but picked up the idea on crafting discussions), in scrapbooking one starts the themed work which others complement, each by one or 2 pages. I love this idea, and would like to see some results somewhere.


So, having listed these examples, I can only be happy that I haven't fallen for quilting, knitting, scrapbooking, ATC, ... Otherwise my precious beauty sleep would be more seriously effected :-)!

tiistai 26. helmikuuta 2008

Ensikirjaus; The very first entry

Olen matkalla, en tiedä mihin. Mutta tämä matka alkoi, kun astuin eka kerran askarteluliikkeeseen hakeakseni kaulanauhan korjausta varten siimaa. Sillä käynnillä olen vieläkin, noin kolme-neljä kuukautta myöhemmin. Minulle avautui mahdollisuuksien keidas luovuuteen ja tekemiseen iloon.

Ajattelin kirjoittaa siitä. Työt ja kuvat kertyvät kuvagalleriaani, toki laitan jotain tännekin, ehkä taustaa tai muuta kiva, en tiedä.

Matka alkaa...........

*************
I am on a journey, dunno, where yet. But this journey began, when I for the first time entered a handicraft shop in order to find a piece of wire for mending a broken necklace. I am still there, after 3-4 months (psychologically). The oasis of self-actualisation creativity has burst open and I have discovered so many joys while designing and making my own jewellery.

I plan on writing about this (journey). Works and pics will be gathered to my elsewhere pic gallery, but I will share here some as we go, maybe also some background or some other fun.

Journey begins.........



Tsekkaa /check this => GALLERIA:

http://www.flickr.com/groups/bymaya/