? ??????????????Chanel is Love? ????? ?? ???Rating: 4.8 (67 Ratings)??1810 Grabs Today. 30214 Total Grabs.
??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ?????????????????Kiss Me One Last Time? ????? ?? ???Rating: 4.4 (37 Ratings)??1675 Grabs Today. 21161 Total Grabs. ??????Preview?? | BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS ?

torstai 26. helmikuuta 2009

Neulahuovutusta - Needle felting


Lahdessa avattiin Kärkkäinen, Suomen suurin sellainen, ja pitihän siellä ohimatkalla käydä ( tai siis ihan varta vasten menin katsomaan, kun sielläpäin olin). Katselin ympärilleni ilman mitään tarpeita, mutta eksyin osastolle "paperi ja askartelu" ja eipä aikaakaan, kun jouduin erikseen hakemaan ostoskärryn, kun himot iski villojen kohdalla. Tajusin myös ostaa huovutusneulan ja sitten toinkin pussillisen kotiin (toki tarttui muutakin askartelumateriaalia, mutta se lienee normaalia ?).
Näin ollen minulla oli sitten villoja ja aikani tutkiskelin internetin ihmemaailmaa ja erityisesti ihastelin käsityölaisten ja seriöösien harrastajien huovutukseen paneutumista. Enhän itse tuollaista osaa tai opikaan?
Mutta näinhän se on, aloittaa täytyy jostakin. Ja eka juttu oli kokeilla mitä se huovutus tarkoittaisi ja tästä yrityksest syntyi lörppösydän. Hiukan ehkä artdecovaikutteinen kuvioinniltaan, toisella puolella olisi lehti ja toisella perhonen.
****

A huge new department store Kärkkäinen was opened in Lahti (yes, so many a's with dots!). Ofcourse I needed to pop-in when visiting Lahti, even with no special agenda. But out I came with bag full of (amoing other crafts material) woollen packages and related needles.
Then after vigorous surfing on artisans and serious craftpeople's blogs and admiring their works, I decided to set- for my own trial. The first result was this little bit art decoish heart, with a leaf motive on one and a butterfly on the other side.
****
Sitten piti tietysti kokeilla jotain kolmeuloitteisempaa. Ja tässä eka nalleni, 14 cm reipasta poikaenergiaa, hiukan hyvin syönyt tämä otus?
****
Then I wanted to try out something 3 dimensional, so here is my first softie/teddy, a well.eaten little fellow with energy at 14 cm length.



tiistai 17. helmikuuta 2009

Hoitoon!? - To intense care!?


Mania on paha, siis tämä mun kranssihimo. Onneksi kyse ei ole pullasta! Kylmän tiistai-illan ajanvietteeksi piti tehdä yksi kranssi. Pulmaksi muodostui, että pohjana oli kukkiin tarkoitettu sieni, joka piti päällystää. Ensin yritin paperilla, mutta se loppui kesken ja sitten jokainen valittu nauhakin loppui. Joten lopputulos on tilkkuilijan riemu?


****

My mania is getting bad. I mean I just had to create one more garland. The challenge was this time that the base was an ordinary spunge typically used for flower decorations, so I had to cover it with something. I started with thin paper, but I did not have enough of it. Then each type of ribbon was not enough either. So the result is a triuph for a quilter!


sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Pukukoruja - Dressing jewellery




Olen ihan tukossa, jo kolmas flunssa tälle talvelle, mutta se ei estänyt istumasta 3 tuntia puolilämmitetyssä työhuoneessani mökillä. Halusin vaihteeksi tehdä muutaman pujottelukorun pukukoruiksi kun tuntui että uudet värit piristäisivät itseäni.
Mun prinsessakausi ei ole ohimenevä, joten yläkuvassa on Orvokki, 180 cm pitkä kaulakoru. Siinä on kaikkea mahdollista violettiin vivahtavaa kuten ametistisipruja, violetiksi värjättyjä makean veden helmiä, fasettilasihelmiä ja keveyttä tuomassa ruusukvartsi. Voi pitää vaikka kolminkertaisena, tosi ihana ( vaikka siis itse kehun ).
***
I am all stuffed with flu, which was not eased at all by sitting in a halfly heated workroom at the cottage during the weekend, but I desperately needed some new colors to my dressing jewellery collection.
My princess fancy is not going away, so in the upper picture there is Violet which contains all possible violet decorations starting from sweet water pearls, faseted glass beads, amethyst chips which are then lightened with rose quartz.


Kierrätin jotain vanhaa memorywirerannekoruani, ja tein siitä selkeästi pidemmän. Lisäsin myös pandoratyylisiä helmiä somisteeksi. Vaaleanpunaista ja hohtavan valkoista, taattu prinsessahitti tämäkin, blingbling!

***
I recycled one older work on memorywire and made significantly longer. I also added some pandorastyle beads for decoration. Pink and shiny white, clear princess treat also this piece, bling bling!






Sitten enemmän tätityyliä, mutta rakastan näitä ihania fancyjaspiksia, yksikään kivi ei ole saman värinen ja jokainen väri on herkku. Lisäksi laitoin tiikerisilmäsipua ja kukkakuvioista kivihelmiä (lajia en tiedä). Ja tätäkin piti tehdä kaksinkertainen ketju, ettei ole liian tyylikäs :-)

***
Then more auntie style beaded necklace, but I just love these fancy jaspers, not a single stone has a same colors and each color is just gorgeous. In addition to jasper some tiger eye chips and flower shaped stones are used. And of course had to make a double necklace, so that is will not be too stylish :-)



Nyt vaan valitsemaan huomisen puseroa, johon jompikumpi kaulakoru sopii.

***
Now it is just to choose a blouse to wear tomorrow to suit either of the necklaces.




tiistai 10. helmikuuta 2009

Salapaheeni - My secret vices

Muistatko Ystäväkirjan? Vieläköhän IRC-gallerioiden yms aikakaudella lapset/nuoret tällaista harrastavat? Sinne piti kirjoittaa itsestään kaikenlaista: lempiväri, motto ja paheetkin tuli listata.
***
Do you remember the Friendbooks? Do children/young people anymore have those in these Facebook/My Space time? You needed to fill in your favorite color, slogan and even your secret vices.
***
No minun salapaheeni eivät ole pahimmasta päästä, paitsi että hamstraan askartelumateriaaleja, tai pelaan Onnensanoja online, niin kranssien teko tulisi listalla ainakin kolmanneksi. Joka sesongille pitää olla tai paremmin saa tehdä uuden, sillä trendivärithän ja vuodenajat vaihtelevat.
***
Well my secret vices are not the worst ones. In addition to stashing piles of crafts material or drawing lottery online, the third place in my vices list would be garlands. You cannot ever have or do too many of those, since each season has its own trendy colors and styles.
***
Tänään oli se päivä ja piti tehdä kaksin kappalein. Violetti versio syrjäytti jouluisen seinälläni ja miniversion taidan kiikuttaa taas työhön huoneeni somistukseksi. Siellä alkaakin olla jo aikamoinen kokoelma näitä askarteluja, mutta tilaa onneksi on vielä. Nämä muistuttavat minua siitä, että elämää on työnkin ulkopuolella.
***
Today was the day and I had to do even 2 pieces at once. The violet one replaced the Xmas Garland at the study rooms wall, while the small one I will take to my workplace and to my room to remind me that there is life outside the work, too.


Keväthempeyttä mielessä?

Springtime sentiments in my mind?

sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Ikiruusu - Perpetual rose, Taontaa osa 2 - Hammering part 2


Viikonloppu meni takoessa, ei ollut vapaa-ajan ongelmia. Yksi suosikkiaihe oli kaikilla ruusu, joita syntyi useampi kappale. Ehkä lähestyvä ystävänpäivä herkisti mielet.

Itse tein kaksi kappaletta: yhden jossa oli messinkinen ruusu ja lehti ja kuumataottu kuparivarsi ja sitten alumiinisen. Hienoa voida kokeilla eri metallien ominaisuuksia.

****

Weekend went hammering again, no problems spending the time. One favorite subject ws roes, which several fo us made in numbers. maybe Valetine's day is making us little sentimental?

I did 2 roses: one with brass and copper, the stem was hammered using heat. The other one is made from aluminium.






Sitten halusin kokeilla ruostumatonta terästä, mutta koskapa tuota painoa pitäisi saada alas, niin en voinut tehdä juustoveitseä, vaan piti kehittää malli kevyempään suuntaan, siispä salaattiottimet.

Antti kyllä varoitteli, että materiaali on kovaa, mutta enhän sitä uskonut. Takominen vielä meni, mutta kun piti kehittää nuo reiät, niin se vanhanaikaisesti korusahalla, ja aikaa meni 1,5 tuntia ja 7 terää (sorry Antti), ja hermot, mutta periksi en kehdannut antaa.

****

Then I wanted to try using steel, but could not make cheese knife, as I should loose some weight, so it was necessary to d something lighter, so sallas fork and spoon should be okay.

Antti warned that the material is hard to work with, but little did I care or believe. It was okay to hammer, but then I needed to saw in an oldfashioned way the holes and that took 1,5 hours and 7 saw blades (plus my nerves), but I could not give up.

Ja lopuksi tietysti korujuttuja ! Eli hopea rannekoru. Aina hiukan yllätys, mitä raivoisasta takomisesta syntyy, mutta ihan passeli juttu tämäkin peruskoru´ja käsintehty.

***

And of course, jewellery stuff! I.e. silver bracelet. It is always a little surprise what a vigorous hammering gets as result, but this is actually nice piece of basic handmade jewellery to wear.

sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Takomisviikonloppu osa 1 - Hammering/Forging weekend part 1


2009 Lampi - Pond, originally uploaded by Hobby pictures by Maya.



detalji /detail (mitä näet? - what do you see?)





Ihana. luksusviikonloppu! Perjantaina kieli vyön alla jouduin kiiruhtamaan kurssille, kun oli eka sessio Metallin takominen -kurssista, jota jatkui 2 koko päivää lauantaina ja sunnuntaina.


***
Fantastic luxurious weekend! friday I had to hurry, as it was the first session of the whole weekend lasting metal hammering/forging course.

***
Nyt on kaikki aggressiot purettu, kun olen hakannut, naputtanut, kilkuttanut 10 muun oppilaan kanssa Taidetakomo Vaskitsassa Järvenpäässä. Ja mukavaa on ollut. Ohessa pari kuvaa lisää. Haasteena oli tällä kertaa, että kun tuon vasaran käsittely on ollut kovin harvinaista, niin en edes osaa iskeä kahta kertaa samaan paikkaan (jos siis haluaisin), vaan olen välillä huitaissut toisen käden rystysillle (vasen ihan musta :-) ) tai sitten sain metallin leviämään ihan mihin tahansa suuntaan, paitsi haluttuun, joten en saanut aikaan kuin tämän lautasen. Mutta olen oppinut monta uutta tekniikkaa, joilla voi tehdä koruja: niitin laiton, kuvan pakottaminen ja tietysti hiukan enemmän käsitystä siitä mitä metallille tapahtuu, kun sitä takoo erilaisilla vasaroilla erilaisilla alustoilla.


***
Now I have no more aggressions, as all is swept away by hammering and forging with 10 other sudents at the course in Taidetakomo Vaskitsa in Järvenpää. And it was a good fun! Couple of other pictures. The challenge was this time that I have almost never used a hammer and could not hit twice into same place (if I wanted), instead I kept hammering my knuckles while forging (the left hand's are black) or then I got the metal out of shape, but in the direction I wanted it to. But I have learned new techniques to be used with jewellery about riveting, forging and of course I have not little bit understanding how metal behaves when hit with different types of hammers using different surfaces or anvils.





Mato matala Lammen rannalla - Earthly worm by the Pond.

Koko teos eli Lampi. -- Whole work i.e. the Pond.