? ??????????????Chanel is Love? ????? ?? ???Rating: 4.8 (67 Ratings)??1810 Grabs Today. 30214 Total Grabs.
??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ?????????????????Kiss Me One Last Time? ????? ?? ???Rating: 4.4 (37 Ratings)??1675 Grabs Today. 21161 Total Grabs. ??????Preview?? | BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS ?

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Alkuvuoden satoa - Early year projects


Kävi ystävä kylässä ja hämmästyin, kun keräilin hänelle näytille töitäni. Koko keittiönpöytä tuli pullolleen kaikenlaista, osa valmista ja osa vasta materiaalia-aihioina. Koen, etten ole ollut kovinkaan tuottava tai että inspaantunut, mutta aina sitä on varastetuilla hetkillä tai jollakin kurssintyngällä jotain tullut tehtyäkin. Kuvassa hopeapajan aikaansaannoksiani. Vitsihän on, että ajattelin keskittyä korviksiin, kun en ole niitä juurikaan väsäillyt. Ja sitten on ollut tosi huono inspis. Ei tämä homma niin mene, että päätät tekeväsi jotain, vaan siten, että teet jotain :-) Jokainen taitaja tietä mistä puhun!

***
I had a friend visiting me and to my surprise, when collecting things to show her, the whole kitchen table was covered with half finished and finished projects. I have had the feeling that I do not get anything done lately or that I would be specially inspired in my life to do anything, but alas, I have finished pieces during th stolen moments or in a course or so. In the picture are some pieces from the local silver workshop. I decided to concentrate on doing earrings, but it does not go that way in real life. Everyone doing crafts knows that it is vice versa: you do what becomes you and suits your moods at the moment, not by deciding what to do...


Ei-inspiraation vallassa tehty sormus, just do it eli rupesin vain väsäämään jotakin ja tuli kiva sormus. Sain langoilla ja pätkillä hiukan kolmiuloitteista ja tukevampaa rakennetta, oikein mukava juttu.
***
A ring created within non-inspirational moment, i.e. just do it! I had no idea what to do and the ring resulted into quite nice piece, 3D and more robust than plain sheet.


Korvispari, perusjuttu, hyödynsin valssattua levynpalaa. - Pair of earrings, I made use of milled piece of sheet.


Killuttimet, parin millin lankaa taottuna. - Real dangles, 2 mm wire hammered.


Sitten lasiosastoa: 15 min varoitusajalla ilmoittauduin lasikurssillekin, jossa hurahti kaksi täyttä viikonloppua. Kaikki koruaihiot ovat valmistetelematta, mutta syntyi pari koristetta ikkunoille. Anopille voisi lahjoa tämän synttäriksi? Bulleseye:ta, sulatus.
***
The glass department: within 15 min warning time I needed to enroll to yet another glassa course where I spent two full weekends. All the jewellery pieces are still undone, but I finished couple of decorative glass works to be hung by the window. Would this suitable for to my mother-in-law as B-day gift? Bullseye, fused.



Tämä oli kiva tekniikka, mixtion tekniikka. Eli materiaali on tavallista ikkunalasia . Alunperin ajatus oli tehdä erillisiä palasia, joita voi hyödyntää mm. tiffanytekniikalla (esim. seisova perhonen) tai lasimosaiikkina. Mutta koska siitä ei ollut taikaa milloin nämä mun perhoset joutaisivat eteenpäin, niin tälläsin mun teollisessa mittakaavassa leikatut perhoset yhdelle lasille ja siitä tulikin sitten ikkunakoriste, Kultaaminen oli hiukan haastavaa, kosja se höynenekevyt lehdykkä pitit asetella tuohon päälle ja se ei ollutkaan helppo nakki. Meinasi mennä hermot, mutta onneksi tässäkin voi korjailla. Siitä tuli niin hieno, että ripustin sen ilostuttamaan mun työhuoneen ikkunaa (kun tuo muu näkymä on tuo tiiliseinä).

Mixtion viittaa siis liimaan, jota käytetään. Toimintatapa on ihan perusjuttu, sama kuin esim. decoupage. Liimaa ja lehdykkää, töpötystä. Ainoa juttu, että liiman pitää antaa kuivua 2 h ennen kuin rupee laittaan lehdykkää, eli se on ikäänkuin nahkea.

***
This was a nice technique called mixtion. The material is plain window glass. Original thought was to create butterfly pieces that could be used as glass mozaik or using the tiffany technique made standing. But I had no guarantee when I would be doing this, so I got a hunch to put them on a piece of glass and thus, create a piece that I could hang to my office window. Much nicer to look at than the red brick view!

Mixtion refers to the glue. The technique is quite the same as decoupage, but you need to et the glue dry about 2 h before attaching gold leaves. The glue is almost dry.

Lähikuva yksityiskohdasta. Työjärjestys on: leikkaa palat, maalaa lasimaalilla, uunikäsittely (sulatus fuusioi tuon maalin lasiin ja se on ikäänkuin siinä lasin alla), liimaus haluttuihin kohtiin, kuivaus 2h ja kultaus (anna kuivua 24 h ja siistimistä, raaputusta... hahahaa....). Ja ei ku ripustamaan!

***
A close -up from the decoration. Work procedure: cut the pieces, paint with glass paint, oven fusion (fusion makes the paint "drop" within the glass, so it will not come off), glue to the places you want to gold to stick, dry 2 hours, ja apply gold ( let it dry for 24 h, scrape and cleaning....hahaha...)

0 kommenttia; comments: