? ??????????????Chanel is Love? ????? ?? ???Rating: 4.8 (67 Ratings)??1810 Grabs Today. 30214 Total Grabs.
??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ?????????????????Kiss Me One Last Time? ????? ?? ???Rating: 4.4 (37 Ratings)??1675 Grabs Today. 21161 Total Grabs. ??????Preview?? | BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS ?

keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Mikä on ehtaa ja mikä tehtyä /What's authentic and what's done

Jokaisessa bisneksessä on tärkeää tuotteistus. Mutta joskus tuntuu, että joissakin asioissa mennään liian pitkälle.

Tänä aamuna autoradiota kuunnellessani mietin, että miksi kaikki nykyiset naislaulajat kuullostavat samalta?

Esimerkiksi joku Kristiina Brask, jolla sinänsä on ihan persoonallinen ääni ja sen biisitkin ovat ihan peruspoppia, ei liian vaikeita tai mitään ylenpalttisen monimutkaisia. Muttamutta, miksi tai kuka on sanonut, että pitää laulaa kat-ko-nai-ses-ti ja korostaEN viimeistä tavua honottaen tai imelästi piipittäen (oikea aivoton bimbounelma).

Näin ollen esimerkiksi säe " kyyneleet_valuvat_mitään_en_minä_nää..." sen sijaan, että olisi soljuvaa laulua, niin radiosta soi "kyyneLEET --- valuVAT----miTÄÄN---en_miNÄ---NÄÄÄ" ja tämä siis kuullostaen lähinnä nukelta musiikkikoneessa.

Jotta ei tule haukuttua Kristiinaa, niin sama kohtalo muillakin, kuuntelepa nyky-Pakarista (siis Hannaa, ei Esaa) tai vanhempaa kuten Shania Twainia esim. biisissä Up-up (en muista mikä oli nimi, mutta iso hitti muutama vuosi taakse päin). Viime mainittukin teki hienoja kantaaottavia biisejä aina siihen asti, kun se meni naimisiin tuottajansa kanssa, joka sittemmin ilmeisesti kertoi, että katkolaulanta ja honotus nenään laulaen on hyvä juttu.

Mutta missä on Shania nyt?

*****************************************************************************

If you are not familiar with Finnish music scene, it does not make sense for me to translate the above text.

In this entry, I am making a statement while understanding that defining a product is one of the key success factors in any business, then why in some cases this is utterly overdone.

Take for example music business and the current female top singers on the Finnish chart. All they sound like peeping children and frase their words with emphasis on the last syllable. The songs end-up sounding quite funny, almost like a mockery of the original intention. And this regardless of how they actually could sing well or that the songs as such are quite nice tunes.

This is not only a Finnish phenomena. Shania Twain, who originally had a very personal style and lyrics that had a meaning, ended up marrying her producer, and alas, started sounding like a broken music box, e.g. in the hit single Up.

Where are you now Shania?

1 kommenttia; comments:

Anonyymi kirjoitti...

Rohkenen olla kanssasi eri mieltä. Kuuntelin Kristiina kyseisen kappaleen "Silmät Sydämeeni" You Tubesta äsken kolmeen kertaan. Minusta Kristiina laulaa kappaleen juuri oikeissa kohdissa sanoja korostaen. Mikäli sanoja painotettaisiin eri lailla niin se ei kuulostaisi hyvältä. Hieno kappale ja hienosti tulkittu vailla laulaja onkin melkoinen honottaja ;)